Tartina al tonno con uova e rucola al Parmesan
Tartaar van Tonijn met een gepocheerd ei, rucola en goede Parmazaan.
Ingrediënten
Parmezaanse kaas sabayon
- 1 Ei
- 1 Eidooier
- 300 ml Room
- 100 gram Parmezaanse kaas Geraspt
- Zout en Peper
Rucola Olie
- 100 gram Rucola
- Olijfolie
Gepocheerd Ei
- 4 Eieren
- 25 ml Azijn
- 2 liter Water Kokend
Tonijn Tartaar
- 500 gram Tonijnfilet Rauw
- 2 Sjalotten Tot suiker gesneden
- 1 ½ Rode Peper Fijn gesneden
- Olijfolie
- Citroensap
- Witte Balsamico
Instructies
Parmezaanse Kaas Sabayon
- Opslaan als sabayon, breng opsmaak met zout en peper.
Rucola Olie
- Rucola klein snijden, kort blancheren.
- Rucola goed koud afspoelen, op een zeef met papier uitdrukken.
- Breng op smaakmet olijfolie.
Gepocheerd Ei
- Breng water aan de kook, voeg azijn toe. Breek eieren in een kopje. Roer het water met een garde rond. Ei erin 3 minuten laten pocheren. Schep het ei eruit, laat in koud water afkoelen.
Tartaar tonijn
- Snij de tonijn in kleine blokjes, meng metde sjalot en rode peper. Breng op smaak met olijfolie, balsamico en citroensap.Breng op smaak met zout en peper.
Presentatie
- Vul een steker met de tonijn tartaar, druk licht aan.
- Verdeel de kleine takjes rucola over de tartaar.
- Plaats het eitje hier bovenop.
- Verwijder de steekring.
- Drapeer de sabayon over en om het gerecht.
- Druppel wat rucola olie over de sabayon.
- Dresseer een krul parm kaas bovenop heteitje.
- Snufje Fleur de sel.
🙂