Recept: Gnocchi Met Romige Saffraansaus
Italiaanse gerechten maken met louterplantaardige ingrediënten; het is eenvoudiger dan de meeste mensen denken. DeItaliaans keuken is immers voor een groot deel al gebaseerd op groenten – en dit laat Luna Trapani trots zien in het prachtige nieuwe kookboek Veganista.Het boek bevat 60 recepten voor overheerlijke Italiaanse vegan gerechten, zoals deze gnocchi met romige saffraansaus.
Ingrediënten
- 2 el olijfolie
- 1 grote courgette in halve maantjes gesneden
- zout naar smaak
- 1 grote knoflookteen gesnipperd
- 1 handje fijngehakte verse peterselie + wat extra grofgehakt om te garneren
- 80 ml vegan witte wijn
- 340 ml plantaardige room
- 1/4 tl saffraanpoeder
- 250 g vegan gnocchi kant-en-klaar gekocht
- sap van een 1/2 citroen zwarte peper naar smaak
Instructies
Zo maak je de gnocchi met romige saffraansaus
- Breng in een grote pan water met een beetje zout aan de kook.
- Verhit intussen voor de saffraansaus de olijfolie in een braadpan op hoog vuur.
- Voeg de courgette toe en breng op smaak met wat zout. Bak de courgette onder af en toe roeren totdat deze goudbruin en gekarameliseerd is. Doe de knoflook en peterselie erbij, roer goed door en blus af met de witte wijn. Laat het geheel aan de kook komen en voeg de room en saffraan toe. Roer opnieuw goed door en laat sudderen totdat de saus ingedikt is.
- Doe de gnocchi in het kokende water en laat ze daarin garen totdat ze boven komen drijven.
- Doe de gnocchi bij de ingedikte saus. Breng op smaak met nog wat zout en zwarte peper. Serveer met een kneepje citroensap en nog wat grofgehakte peterselie op de gnocchi.
Notities
Tip: maak zelf gnocchi door 500 g aardappels heel gaar te koken. Stamp ze fijn en voeg geleidelijk 150 gram bloem toe. Kneed dit tot een zacht deeg. Rol daarvan een lange worst en snijd die in stukjes van 2 cm
Heerlijk recept!