Gevulde Calamari Met Anchoïade (Ansjovissaus)

Gevulde Calamari Met Anchoïade (Ansjovissaus)

Gevulde Calamari Met Anchoïade (Ansjovissaus)
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 150 g sobrasada
  • 4 tomaten ontveld, de zaadlijsten verwijderd en grof gehakt
  • 1 grote tak venkelgroen of een handje lamsoor
  • 2 tenen knoflook fijngehakt
  • 8 inktvistubes
  • olijfolie
  • 2 sjalotten fijngehakt
  • 12 ansjovisfilets blik
  • 300 ml visbouillon
  • 100 ml witte wijn
  • 100 ml Noilly Prat
  • 100 ml room
  • 125 g koude boter in blokjes
  • 50 g zwarte olijven ontpit
  • 30 g verse groene peperkorrels
  • zout en peper
  • sap van 1⁄2 citroen
  • 2 kg wilde spinazie
  • 3 tenen knoflook geplet

Instructies
 

  • Kneed de sobrasada met de tomaat, het venkelgroen of de lamsoor en de knoflook tot een smeuïge pasta. Vul de inktvistubes ermee en bak rondom ongeveer 10 minuten in olijfolie. Houd warm in de oven en bewaar de olie.
  • Breng de sjalotten met de ansjovis, bouillon, witte wijn en Noilly Prat aan de kook en kook tot een derde deel van de oorspronkelijke hoeveelheid in. Voeg geleidelijk aan de room toe kook in tot de helft van de oorspronkelijke hoeveelheid. Zet het vuur laag en klop er met een garde de blokjes boter door. Roer de olijven en peperkorrels erdoor en breng op smaak met zout, peper en citroensap.
  • Verhit het bakvet van de inktvis en bak er kort de spinazie met de knoflooktenen in.
  • Leg op ieder bord een flinke berg gebakken spinazie en schep er de warme anchoïade over. Leg de gevulde inktvis erop en serveer.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept