Tartina al tonno con uova e rucola al Parmesan

Tartina al tonno con uova e rucola al Parmesan

Tartaar van Tonijn met een gepocheerd ei, rucola en goede Parmazaan.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 1 uur
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 1 uur 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 Personen
calorieën 550 kcal

Ingrediënten
  

Parmezaanse kaas sabayon

  • 1 Ei
  • 1 Eidooier
  • 300 ml Room
  • 100 gram Parmezaanse kaas Geraspt
  • Zout en Peper

Rucola Olie

  • 100 gram Rucola
  • Olijfolie

Gepocheerd Ei

  • 4 Eieren
  • 25 ml Azijn
  • 2 liter Water Kokend

Tonijn Tartaar

  • 500 gram Tonijnfilet Rauw
  • 2 Sjalotten Tot suiker gesneden
  • 1 ½ Rode Peper Fijn gesneden
  • Olijfolie
  • Citroensap
  • Witte Balsamico

Instructies
 

Parmezaanse Kaas Sabayon

  • Opslaan als sabayon, breng opsmaak met zout en peper.

Rucola Olie

  • Rucola klein snijden, kort blancheren.
  • Rucola goed koud afspoelen, op een zeef met papier uitdrukken.
  • Breng op smaakmet olijfolie.

Gepocheerd Ei

  • Breng water aan de kook, voeg azijn toe. Breek eieren in een kopje. Roer het water met een garde rond. Ei erin 3 minuten laten pocheren. Schep het ei eruit, laat in koud water afkoelen.

Tartaar tonijn

  • Snij de tonijn in kleine blokjes, meng metde sjalot en rode peper. Breng op smaak met olijfolie, balsamico en citroensap.Breng op smaak met zout en peper.

Presentatie

  • Vul een steker met de tonijn tartaar, druk licht aan.
  • Verdeel de kleine takjes rucola over de tartaar.
  • Plaats het eitje hier bovenop.
  • Verwijder de steekring.
  • Drapeer de sabayon over en om het gerecht.
  • Druppel wat rucola olie over de sabayon.
  • Dresseer een krul parm kaas bovenop heteitje.
  • Snufje Fleur de sel.

Eén gedachte over “Tartina al tonno con uova e rucola al Parmesan

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept