TARTA DE SANTIAGO

TARTA DE SANTIAGO AMANDELTAARTDEEL RECEPTTARTA DE SANTIAGO#1

De beroemde Tarta de Santiago blijft één van onze favoriete desserts. Je kunt deze in zo’n beetje ieder Spaans restaurant eten. Eigenlijk hoort het niet, maar wij vinden het fijn om er af en toe wat gebakken appel en karamelsaus bij te serveren, gewoon omdat het kan…

Ingrediënten
  

Taart

  • 200 gr zachte roomboter
  • 1 vanillestokje
  • 300 gr poedersuiker
  • 4 eieren gesplitst
  • 120 ml melk
  • 400 gr amandelmeel
  • zest van 1 citroen en 1 sinaasappel
  • flinke snuf kaneel
  • Appel
  • 3 appels stevig zoet/zuur
  • klontje boter

Karamelsaus

  • scheutje water
  • 150 gr suiker
  • 225 ml room
  • 3 snufjes zout
  • De beroemde Tarta de Santiago blijft één van onze favoriete desserts. Je kunt deze in zo’n beetje ieder Spaans restaurant eten. Eigenlijk hoort het niet maar wij vinden het fijn om er af en toe wat gebakken appel en karamelsaus bij te serveren, gewoon omdat het kan…

Instructies
 

  • Boter, suiker, vanille en zest kloppen tot bleke romige massa. Je kunt dit met de garde doen, maar het gaat sneller met een keukenmachine of handmixer. Eigeel toevoegen. Doe melk in een klein steelpannetje en laat lauwwarm worden. Voeg samen met de amandelmeel en kaneel toe aan de botermassa en meng tot een gladde massa. Sla het eiwit op met een snufje zout en spatel vervolgens door het mengsel. Giet het geheel in een ingevette bakvorm van 24 cm en bak in een voorverwarmde oven af rond ongeveer 35 minuten. Test de gaarheid door een satéprikker in het midden te steken. Wanneer deze er droog uitkomt dan is de taart goed.
  • Schil de appel, snij in partjes en verwijder het klokhuis. Smelt een klontje boter in een koekenpan met dikke bodem en bak de appel langzaam goudbruin.
  • Maak ondertussen de karamelsaus. Zet een pan met een scheutje water en de suiker op. Doe dit op laag vuur en laat het karamelliseren tot het donker kleurt, maar laat het niet verbranden! Blus de karamel af met de room, doe dit langzaam, anders spettert het uit de pan. Laat het een paar minuten rustig inkoken. Voeg op het laatst de boter en zout toe. Laat het een beetje afkoelen om wat meer dikte krijgen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept