Snelle pad thai

Snelle pad thai

Beroemd in Thailand: het bordje gebakken noedels met een geroerbakt eitje erdoor en pinda’s en limoen erover. Wij maken een snelle pad thai met kipfilet.
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Aziatisch
Porties 4 Personen
calorieën 585 kcal

Ingrediënten
  

  • 220 g Koh Thai rice noodles
  • 400 g Thaise wokgroente
  • 125 g taugé
  • 3 middelgrote eieren
  • 2 liter kokend water
  • 1 limoen
  • 4 el vissaus
  • 2 el donkere basterdsuiker
  • 300 g kipfilethaasje
  • 50 g gezouten pinda’s
  • 3 el tamarindepasta
  • 3 el arachideolie

Instructies
 

  • Doe de noedels in een ruime kom en schenk er kokend water op tot ze helemaal onderstaan. Dek af met vershoudfolie, laat 10 min. staan en giet af.
  • Pers ondertussen de limoen uit en meng het sap met de tamarinde, vissaus en suiker. Snijd de kip in stukjes van 1 cm.
  • Hak de pinda’s grof.
  • Klop de eieren los met peper en zout. Verhit de olie in een wok en roerbak de eieren 1 min. Schep uit de wok en houd apart.
  • Verhit de olie in de wok en roerbak de kip en roerbakmix 4 min.
  • Voeg het tamarinde-vissausmengsel, ei, de taugé en noedels toe en roerbak nog 1 min.
  • Bestrooi met de pinda’s en serveer direct.

Notities

Combinatietip: Lekker met verse koriander en een schijfje limoen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept