Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Snelle pad thai
Beroemd in Thailand: het bordje gebakken noedels met een geroerbakt eitje erdoor en pinda's en limoen erover. Wij maken een snelle pad thai met kipfilet.
Recept afdrukken
Pin recept
Bereidingstijd
15
minuten
min
Totale tijd
15
minuten
min
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Aziatisch
Porties
4
Personen
calorieën
585
kcal
Ingrediënten
220
g
Koh Thai rice noodles
400
g
Thaise wokgroente
125
g
taugé
3
middelgrote eieren
2
liter
kokend water
1
limoen
4
el
vissaus
2
el
donkere basterdsuiker
300
g
kipfilethaasje
50
g
gezouten pinda's
3
el
tamarindepasta
3
el
arachideolie
Instructies
Doe de noedels in een ruime kom en schenk er kokend water op tot ze helemaal onderstaan. Dek af met vershoudfolie, laat 10 min. staan en giet af.
Pers ondertussen de limoen uit en meng het sap met de tamarinde, vissaus en suiker. Snijd de kip in stukjes van 1 cm.
Hak de pinda’s grof.
Klop de eieren los met peper en zout. Verhit de olie in een wok en roerbak de eieren 1 min. Schep uit de wok en houd apart.
Verhit de olie in de wok en roerbak de kip en roerbakmix 4 min.
Voeg het tamarinde-vissausmengsel, ei, de taugé en noedels toe en roerbak nog 1 min.
Bestrooi met de pinda’s en serveer direct.
Notities
Combinatietip: Lekker met verse koriander en een schijfje limoen.